|
|
|
... palacsintákat sütünk, a mézes gyümölcsökkel megtöltjük, és feltekerjük. Kivajazott sütőlapra tesszük a palacsi... |
|
|
|
|
|
|
|
... szegfűszeg
2 evőkanál málnaszörp
5 cl rum
ELKÉSZÍTÉS
Az ananász húsát felkockázzuk. A mangókat meghámozzuk, negyedekre vágjuk. A narancsot gerezdekre szedjük. A banánokat felkarikázzuk, és azonnal meglocsoljuk citromlével, nehogy megbarnuljanak. Az almákat és a körtéket is meghámozzuk, felszeleteljük, és citromlével meglocsoljuk. A pisk... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... citrom
ELKÉSZÍTÉS
Az almabort a sziruppal, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a szere... |
|
|
|
|
|
|
|
...1 személyre
HOZZÁVALÓK:
ELKÉSZÍTÉS
20 dkg tisztított epret (fagyasztott is lehet), 2 dl joghurtot, 1 dl tejet és gerezdekre szedett fél narancsot gyümölcspréssel összedolgozunk. Félbevágott eperszemekkel díszítjük.
Variáció
Fél banánt simára turmixolunk, 1 narancs levét kinyomjuk. A kettőt összekeverjük, é... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... készítik, a lényeg, hogy valamilyen tömény szeszes ital, bor és/vagy pezsgő, cukor és gyümölcs legyen benne.
Őszibarack bólé
Hat darab szép őszibarackot meghámozunk, gerezdekre vágjuk, és ízlés szerint lecukrozzuk. Öntünk rá 1-1 dl triplesec-ket és konyakot. Hagyjuk állni 20-30 percig, majd felöntjük 2 üveg száraz fehérborral, 1 üveg szódával.
Zell... |
|
|
|
|
|
|
|
... saláta
A narancsos öntethez:
1 nagyobb narancs
1 citrom
2 evőkanál olívaolaj
2 kávéskanál édesítő
Elkészítés: A káposztát vékony metéltre, a 2 narancsot gerezdekre szedve szeletekre vágjuk, a salátaleveleket kisebb darabokra tépkedjük és lazán összekeverjük. Leöntjük a páclével, majd hűtőszekrényben érleljük tálalásig.
Narancsos salátaöntet: A n... |
|
|
|
|
|
|
|
... evőkanál méz
1 doboz natúr joghurt
2 kiskanál fahéj
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és felkockázzuk. A narancsot gerezdekre szedjük, és feldaraboljuk. A mogyorót apróra vágjuk.
Az előkészített gyümölcsöket üvegtálba tesszük, ráöntjük a mézzel és fahéjjal elkevert joghurtot, majd megszórjuk a vagdalt mo... |
|
|
|
|
|
|
|
... fogyasztjuk.
Tipp: mozgásötlet
4. nap: Elfáradt? Néhány nyújtó és lazító gyakorlattól felfrissülhet!
5. nap
Reggeli: narancssaláta
1 narancsot gerezdekre szedünk, karikákra vágott banánnal összekeverjük és 1 evőkanál citromlével ízesítjük. Megszórhatjuk mazsolával.
Ebéd: cukkini sertéssülttel
6 vékony sze... |
|
|
|
|
|
|
|
... keményítő,
fél narancs
A túrót nyomjunk át szitán, így simább, krémesebb lesz a töltelékünk. Tegyük egy tálkába, majd adjuk hozzá fél narancs lereszelt héját, valamint egy gerezdekre szedett és kis darabokra vágott narancsot. Ízesítsük vaníliás cukorral és ízlés szerint porcukorral. Jól dolgozzuk össze, majd ezzel a töltelékkel töltsük meg az elkészült palacsinták... |
|
|
|
|
|
|
|
... narancs.
Elkészítése:
A túrót nyomjunk át szitán, így simább, krémesebb lesz a töltelékünk. Tegyük egy tálkába, majd adjuk hozzá fél narancs lereszelt héját, valamint egy gerezdekre szedett és kis darabokra vágott narancsot. ĺzesítsük vaníliás cukorral és ízlés szerint porcukorral. Jól dolgozzuk össze, majd ezzel a töltelékkel töltsük meg az elkészült palacsi... |
|
|
|
|
|
|
|
... saláta
A narancsos öntethez:
1 nagyobb narancs
1 citrom
2 evőkanál olívaolaj
2 kávéskanál édesítő
Elkészítés: A káposztát vékony metéltre, a 2 narancsot gerezdekre szedve szeletekre vágjuk, a salátaleveleket kisebb darabokra tépkedjük és lazán összekeverjük. Leöntjük a páclével, majd hűtőszekrényben érleljük tálalásig.
Narancsos salátaöntet: A n... |
|
|
|
|
|
|
|
... narancs
A túrót nyomjunk át szitán, így simább, krémesebb lesz a töltelékünk. Tegyük egy tálkába, majd adjuk hozzá fél narancs lereszelt héját, valamint egy gerezdekre szedett és kis darabokra vágott narancsot. Ízesítsük vaníliás cukorral és ízlés szerint porcukorral. Jól dolgozzuk össze, majd ezzel a töltelékke... |
|
|
|
|
|
|
|
... keményítő, fél narancs
A túrót nyomjunk át szitán, így simább, krémesebb lesz a töltelékünk. Tegyük egy tálkába, majd adjuk hozzá fél narancs lereszelt héját, valamint egy gerezdekre szedett és kis darabokra vágott narancsot. Ízesítsük vaníliás cukorral és ízlés szerint porcukorral. Jól dolgozzuk össze, majd ezzel a töltelékkel töltsük meg az elkészült palacsinták... |
|
|
|
|
|
|
|
... keményítő, fél narancs
A túrót nyomjunk át szitán, így simább, krémesebb lesz a töltelékünk. Tegyük egy tálkába, majd adjuk hozzá fél narancs lereszelt héját, valamint egy gerezdekre szedett és kis darabokra vágott narancsot. Ízesítsük vaníliás cukorral és ízlés szerint porcukorral. Jól dolgozzuk össze, majd ezzel a töltelékkel töltsük meg az elkészült palacsinták... |
|
|
|
|
|
|
|
... vízbe mártjuk, lecsöpögtetjük. Az aszalt szilvát annyi, citromlével ízesített vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Az ananász-, cseresznye- és meggybefőttet lecsöpögtetjük, a narancsot gerezdekre bontjuk. Az almacikkekre egyegy aszalt szilvát tűzünk fogpiszkálóval, a körteszeletekre egy-egy narancsgerezdet és meggyet, az ananászkockákra pedig cseresznyét. A csinos gyümölcsfalat... |
|
|
|
|
|
|
|
... szegfűszeget és a fahéjat 1-1,5 dl vízben feltesszük főni, és amikor már csak 0,5 dl víz maradt, leszűrjük. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A dinnyét gerezdekre vágjuk, magját kikaparjuk, a héjáról levágjuk a dinnyehúst.
Elkészítés:
A citrom levét és héját kikeverjük a mézzel, és beletesszük a felszeletelt dinnyét. Ha kellően ... |
|
|
|
|
|
|
|
... a serpenyőből kivéve sózd meg. Öntsd le a serpenyőben lévő zsiradék javát, tedd bele a vékony szeletekre felkarikázott hagymát, valamint a magházától megszabadított, s nem túl vékony gerezdekre vágott almát. Párold puhára. Ízesítsd kakukkfűvel, sóval, borssal és a végén rétegezd rá a hússzeleteket. (Egészen barna rozskenyérrel tálald.)
E fogás szalonnás változata sütőben is e... |
|
|
|
|
|
|
|
... vágott petrezselyemmel. Adunk még hozzá 1-1 teáskanálnyi olívaolajat, 1-1 teáskanálnyi citromlevet majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
Külön edénybe az asztalra helyezünk még gerezdekre bontott fokhagymát, citromlevet és olajat, amit - ha szükséges - mindenki kedvére használ.
Megjegyzés: Az arabok szerint e recept a fáraók idejéből származik.
Hamis fal... |
|
|
|
|
|
|
|
... petrezselyemzöldje
újhagyma (apróra vágva)
só
bors
A tésztát főzd meg, s hűtsd ki. Az öntet hozzávalóit dolgozd össze. A nyers karfiolt szedd szét rózsáira, a paradicsomot vágd gerezdekre, s ezeket keverd össze a nyers borsóval és a tésztával. Az öntetet öntsd rá, vagy tálald a saláta mellé.
Dinnyesaláta
Hozzávalók:
sárgadinnye... |
|
|
|
|
|
|
|
... fogyasztjuk.
Birsturmix
Hozzávalók:
80 dkg birsalma
20 dkg narancs
15 dkg porcukor
1 dl cseresznyepálinka
1 l tej
Elkészítés:
A megtisztított birsalmát szeletekre vágjuk, a narancsot gerezdekre szedjük, majd 1 dl tejjel a turmixban pépesre keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a pálinkát és a maradék tejet, majd jól összekeverjük.
|... |
|
|
|
|
|